Ekonomiye ilişkin kanun teklifi kabul edildi

Ekonomiye ilişkin kanun teklifi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifle birlikte, terör suçlarında ek gözaltı süresi 3 yıl daha uzatılacak. Tütün ticareti yapanlara bakanlıktan yetki belgesi alma zorunluluğu da 6 ay ertelenecek. Bir erteleme de çek yasası mağdurlarına gelecek. Ödemelerin Haziran 2022 yılına ertelenmesi teklifte yer aldı.

Ekonomiye ilişkin kanun teklifi kabul edildi

Terörle mücadeleden çek yasası mağdurlarına, kadar birçok düzenlemeyi içeren kanun teklifi komisyondan geçti.

AK Parti'nin hazırladığı 25 maddelik ekonomiye ilişkin kanun teklifinin MeclisPlan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri 14 Temmuz’da tamamlandı. Kabul edilen teklifle, terörle mücadele suçlarında ek gözaltı süreleri 31 Temmuz 2021'den itibaren 3 yıl daha uzatılacak.

Güvenlik korucularının aylık ücretlerinin, asgari ücretin altına düşmesi halinde aradaki fark tazminat olarak ödenecek.

Çek mağdurlarına ilişkin de teklifte bazı maddeler yer aldı. Buna göre, çek yasası mağdurlarının ödemeleri Haziran 2022 tarihine ertelenecek. Bu tarihten de ikişer ay arayla 15 eşit taksitle ödeme yapılacak.

Teklifte tütün üreticilerinin istediği erteleme de yer aldı. Buna göre, tütün ticareti yapanlara bakanlıktan yetki belgesi alma zorunluluğu 6 ay uzatılacak.

Fabrikalarda kullanılan oksijen ve azot ihtiyacını karşılayacak hava ayrıştırma tesislerinin kurulabilmesine Tarım ve Orman Bakanlığı izin verecek.

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda tabip ve eczacı olarak çalışanlara, döner sermayeden ek ödeme yapılacak. Düzenlemeyle üniversitelerin ortak oldukları kooperatiflerde üye hakkı da kaldırılacak.

Türkiye İstatistik Kurumu, “özel bütçeli diğer idareler” bölümüne eklenecek.

# ekonomi # meclis # gözaltı # kanun # kanun teklifi # çek yasası # yetki belgesi # Plan ve Bütçe Komisyonu # tütün ticareti