Usta gazeteci Nail Güreli hayatını kaybetti

1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak basın dünyasına merhaba diyen gazeteci yazar Nail Güreli hayata veda etti. 7 yıl Türkiye Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı yapan, basın şeref kartı sahibi Güreli 84 yaşında İstanbul'da vefat etti.

Usta gazeteci Nail Güreli hayatını kaybetti

Türk basınının önemli isimlerinden gazeteci yazar Nail Güreli hayatını kaybetti.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Balıklı Rum Hastanesinde tedavi gören Güreli, 84 yaşında vefat etti.

Güreli 1932 yılında İstanbul'da doğmuştu. 64 yıl sürecek gazetecilik serüvenine 1952 yılında Hizmet gazetesinde muhabir olarak başlamıştı.

Meslek hayatı boyunca Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gibi çok sayıda gazetede muhabir, çeşitli servislerde şef, Haber Müdürü, Halkla İlişkiler Müdürü, Yazı İşler Müdürü, Genel Yayın Yönetmeni gibi mesleğin hemen her dalında çalıştı.

Çok sayıda ödül kazanan, 1959'da yılın gazetecisi seçilen Güreli, Türkiye Gazeteciler Sendikası ile Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde çeşitli kademelerde görev almış, 7 yıl TGC'nin başkanlık görevini sürdürmüştü.

Sayısız haber ve yazıya imza atan Güreli'nin; Dünden Bugüne Babıali, 1 Mayıs 1977, Bu Darbeler Kime, İşte Türkiye, Şu Bizim Medya gibi yayınlanmış 17 kitabı bulunuyordu.

Usta gazetecinin naaşı, yarın Levent Caminde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

ulusalkanal.com.tr

# turgay olcayto # türkiye gazeteciler cemiyeti