Divriği Havaalanı 79 yıl sonra yeniden açılacak: Yerli uçak üreticisi Nuri Demirağ'ın mirasına sahip çıkıldı

Sivas'ta 79 yıl önce yerli uçak üreticisi Nuri Demirağ'ın yaptırdığı Divriği Havaalanı yeniden açılacak. 2004'ten bu yana atıl durumda olan havaalanının açılışıyla Demirağ'ın hayali de gerçekleşmiş olacak.

Divriği Havaalanı 79 yıl sonra yeniden açılacak: Yerli uçak üreticisi Nuri Demirağ'ın mirasına sahip çıkıldı

Sivas'ın Divriğiilçesi yeniden havaalanına kavuşuyor. Yerli uçak üreticisi Nuri Demirağ'ın 1940'lı yıllarda kurduğu, 2000'li yıllarda ise atıl bırakılan Divriği Havaalanına gelecek yaz uçakların tekrar iniş yapması bekleniyor.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Divriği Havaalanı'nı gezdi. Ayhan, havaalanının 1936 yılında Nuri Demirağ tarafından yapımına başlandığını ve 1941'de tamamlandığını söyledi.

Vali Ayhan, ''O dönemde yerli ve milli uçağın yapılmaması için yapılan manipülasyonlar ve buraya kurduğu Gök Okulu'nun açılmaması için atılan adımlar sonrası maalesef hayallerini uçurtan adam Nuri Demirağ'ın bu planı gerçekleşmedi.'' şeklinde konuştu.

Havaalanı, 2010 yılında bir girişimci tarafından satın alındı. Projenin hazırlık aşamasında olduğunu ve Ocak ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne müracaat edileceğini belirten Ayhan, ''Bu onaylandıktan sonra apronları, kuleleri, girişi-çıkışı ve pistleri tanzim edilecek. Divriği açısından büyük ve heyecan verici bir proje.'' dedi.

Divriği Havaalanı, Türkiye'nin ilk ilçe havaalanı olarak turizme katkı sağlayacak. Demirağ'ın hayali, yıllar sonra da olsa gerçeğe dönüşecek.

# türkiye # Sivas # turizm # ilçe # havaalanı # divriği # bali