Van'da çığ felaketi: 41 can kaybı

Van'da çığ bölgesinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, çığ altından bir kişinin daha cansız bedenini çıkardı. İlk çığ felaketindeki 5 kişiyle birlikte toplam can kaybı sayısı 41'e yükseldi.

Van'da çığ felaketi: 41 can kaybı

Van'ın Bahçesaray ilçesinde çığ düşen noktada arama kurtarma çalışmaları yeniden başladı. Çığ altında 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

Karabet Tüneli'ne yakın mesafedeki bölgede çığ altında halen 2 ya da 3 kişinin olabileceği belirtiliyor.

Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri, alan taraması yapıyor. Çalışmalarda özel eğitimli dedektör köpeklerde kullanılıyor.

Güvenlik önlemleri alınan bölgeye vatandaşların geçisine izin verilmiyor.

Çevre illerden Bahçesaray'a gönderilen çok sayıda 112, UMKE, AFAD, Kızılay ekipleri köyde hazır bekletiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da faciadan kurtulan yararlıları ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'da şehitlere ve ailelerine taziye mesajı gönderdi. Erdoğan mesajında, "Art arda gelen felaketler, kazalar ve menfur saldırılar karşısında her zaman tek yürek, tek yumruk olan; gücünü, azmini ve metanetini tüm dünyaya defalarca gösteren Türkiye Cumhuriyeti, inşallah bu dönemi de Devlet-Millet dayanışmasıyla atlatacaktır." ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de başsağlığı mesajı yayınladı.

ulusal.com.tr

# erdoğan # UMKE # AFAD # van # kızılay