Kerry ve Lavrov'dan ortak mesaj: Kesinlikle karşıyız

ABD ve Rusya'nın Dışişleri Bakanları İsviçre'nin Zürih kentinde bir araya geldi. Görüşmeden sonra yapılan basın açıklamasında " Rusya ve ABD Suriye ve Irak'ın bölünmesine kesinlikle karşı" mesajı öne çıktı.

Kerry ve Lavrov'dan ortak mesaj: Kesinlikle karşıyız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry 2016'nın ilk görüşmesini İsviçre'nin Zürih kentinde yaptı. Toplantıdan "Suriye ve Irak'ın bölünmesine karşıyız" mesajı çıktı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova Facebook hesabından görüşmeyle ilgili ayrıntıları paylaştı. Görüşmenin esprili bir havada başladığını belirten Rus sözcü, "Kerry toplantı odasına girince masanın genişliğini fark etti ve 'Heyetler arasındaki mesafeyi daraltsak iyi olurdu' dedi" ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrasında basın açıklaması düzenlendi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kerry ile Yakın Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin toprak bütünlüğünün korunmasından yana olduklarını belirtti. Kerry, "Her şeyden önce bu Suriye ve Irak'ı ilgilendiriyor, çünkü bu iki ülke hakkında birkaç devlet kurulmasının kötü olmayacağına ilişkin yorumları duyabiliriz. Rusya ve ABD buna kesinlikle karşı" dedi. Kerry ABD ile birlikte bu senaryolara karşı ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Rus bakan Moskova ve Washington'un Suriye görüşmelerini ertelemeyi planlamadıklarını belirtti. Lavrov "Görüşmeleri Ocak ayından Şubat ayına ertelemek gibi bir niyetimiz yok. Bu, Rusya ve ABD'nin pozisyonu" dedi.

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarıyla ilgili olarak da Lavrov, ABD'nin yönettiği koalisyonla koordinasyon içinde olacaklarını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

# Sergey Lavrov # John Kerry # ortak mesaj