Yeni Zelanda'da camilere saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı var! Son durum aktarıldı

Avustralya'dan Ulusal Kanal canlı yayınına bağlanan gazeteci Bülent İbrişim, Yeni Zelanda'da camilere düzenlenen terör saldırısındaki son durumu aktardı. İbrişim, "Esas saldırganın Avustralya'nın bir eyaletinden bir kişi olduğu belirtildi. Terör listesinden yer almadığı için de şimdiye kadar kendisiyle ilgili bir yaptırım yapılmamış. Birkaç ay önce Yeni Zelanda'ya geldiği, çeşitli eğitim çalışmaları yaptığı ve son derece iyi planlanmış terör saldırısını gerçekleştirdiği belirtiliyor" dedi. Ülkede bayrakların yarıya indirilme kararı alındığını söyleyen İbrişim, yaralılardan 10-12 kişinin durumunun ağır olduğunun belirtildiğini açıkladı

Yeni Zelanda'da camilere saldırıda çok sayıda ölü ve yaralı var! Son durum aktarıldı

Yeni Zelanda'da camilere düzenlenen terör saldırısındaki son durum ne?

Avustralya'dan gazeteci Bülent İbrişim, Ulusal Kanal'da Umut Tezerer'in sunduğu Gün Ortası programında saldırı ile ilgili son gelişmeleri aktardı.

İbrişim şunları söyledi:

"Esas saldırganın Avustralya'nın bir eyaletinden bir kişi olduğu belirtildi. Terör listesinden yer almadığı için de şimdiye kadar kendisiyle ilgili bir yaptırım yapılmamış. Birkaç ay önce Yeni Zelanda'ya geldiği, çeşitli eğitim çalışmaları yaptığı ve son derece iyi planlanmış terör saldırısını gerçekleştirdiği belirtiliyor. İlk defa, Türkiye saati ile 3.40, Yeni Zelanda saati ile 13.40'da ilk haber geçmeye başladı. İlk Nur cami, ikincisinde de yaklaşık 10 dakika mesafede bulunan camiye saldırı düzenlendi. Yaklaşık 200 kişi vardı birinci camide. Esas ölü sayısının yüksek olduğu yer de burası. 4 kişinin gözaltına alındığını söylemiştik. Diğerleriyle ilgili henüz bir bilgi alamadık. Saldırgan kısa bir süre önce, sosyal medyada canlı yayın yapıldı. Yayın sırasında da 70 küsür sayfalık bir manifesto açıklandı. Manifestoda Türkiye ile ilgili kısımlarında yer aldığı açıklandı. Saldırganın kısa bir süre sonra yine bu Nur camiisine yakın bir yerde yakalandığı belirtildi. Avustralya Başbakanı, 'aşırı sağcı terörist' olarak açıkladı. Bayraklar yarıya indirildi.

10-12 yaralının ağır olduğu belirtiliyor."

ulusal.com.tr

# avustralya # ulusal kanal # yeni zelanda # BÜLENT İBRİŞİM