Kandil operasyonu genişliyor

TSK’nın Kandil’e doğru ilerleyişi sürerken, güvenlik güçleri de bölgedeki köylere inerek bölge halkıyla yakın temas kurdu. Askerler, operasyonun amacını anlattı, "köylülerin güvenlik içinde hayatlarına devam edecekleri" mesajını verdi.

Sınır ötesi operasyonda güvenlik güçleri PKK kamplarını yok ederek ilerliyor. F-16'lar hedefleri imha ederek kara birliklerine yol açıyor.

Karadan ve havadan harekat sürerken bölgeyi yakından tanıyan askeri uzmanlar, bölgenin önemli şahsiyetleri ve aşiretlerle bir araya geliyor.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, operasyon timleri denetim altına alınan bölgedeki köylere indi. Askeri yetkililer, köylülere TSK’nın bölgede bulunma nedenini anlattı.

Kandil’e uzanan geniş bir alanda bir çok köy boşaltıldı. Örgüt tarafından üs haline getirilen boşaltılmış köylerin denetim altına alınmasına çalışılıyor.

Güvenlik güçleri köyleri yeniden halka vereceklerini ve halkın güven içinde yaşayacağının sözünü verdi.

Büyük bir titizlikle süren Kandil operasyonunda stratejik tepe ve noktalar sızma girişimine karşı tutuldu. Güvenlik güçleri, ilerleyişini örgütün ana karargahına doğru genişletiyor.

ulusla.com.tr

# pkk # tsk # kandil # operasyon