İtalya Başbakanı Metteo Renzi istifa etti

İtalya Başbakanı Metteo Renzi istifasını Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’ya sundu. Renzi, ülkede yapılan anayasa değişikliği referandumundan "hayır" çıkması nedeniyle istifa edeceğini açıklamıştı.

İtalya Başbakanı Metteo Renzi istifa etti

İtalya'da pazar günü yapılan anayasa değişikliği referandumundan ağır yenilgiyle çıkan Başbakan Matteo Renzi, resmen görevi bıraktı. Renzi istifasını Cumhurbaşkanı Sergio Matterella'ya sundu.

Renzi, istifasını vermek için gittiği cumhurbaşkanlığı sarayında 45 dakika kaldı.

Cumhurbaşkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Başbakan Matteo Renzi, bütçenin Senato’dan onay alarak yasalaşmasının ardından başkanlık ettiği hükümetin istifasını sundu." bilgisi verildi.

Renzi ve kabinesi, yeni hükümet kurulana kadar görevi sürdürececek. Cumhurbaşkanı Matteralla da yeni hükümet için siyasi istişareleri başlatacak.

Mattarella, ilk olarak Senato Başkanı Pietro Grasso ve Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini ve eski Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile görüşecek. Mattarella’nın takip eden günde parlamentoda temsil eden siyasi parti grup temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Erken seçim de İtalya'da siyasetin gündeminde.

ulusalkanal.com.tr

# İtalya Başbakanı