Amerika, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'yi en iyi müttefik ilan etti

Amerika, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'yi en iyi müttefik ilan etti. Açıklamayı Amerika Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’ın başdanışmanı John Wayne Troxell yaptı. Troxell, terör örgütü PYD’nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye güçleri için "ABD’nin şimdiye kadar çalıştığı en iyi müttefik" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü üyeleriyle poz verdi, övgüler dizdi, desteklemeyi sürdüreceklerini belirtti.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’ın başdanışmanı John Wayne Troxell, Suriye kenti Ayn el-Arap'daki terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'yi ziyaret etti.

Troxell, PYD'nin ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerini, "Şimdiye kadar çalıştığımız en iyi müttefik" sözleriyle övdü.

"DSG iyi yönetilen bir askeri oluşum. Resmi rütbe ve okulları yok ancak, her ünitenin bir lideri var. DSG askerleri 20 yaş civarında, komutanlar daha yaşlı ve tecrübeli askerlerden oluşuyor. Bizim komutanlarımız, DSG’nin bugüne kadarki askeri partnerlerimiz arasında en iyilerden biri olduğunu söylüyor."

Astsubay Kıdemli Başçavuş Troxell, ziyarete ilişkin izlenimlerini ABD Savunma Bakanlığının resmi internet sitesine yazdı.

ABD ile Demokratik Suriye Güçleri arasındaki bağın güven temelli olduğunu belirten Troxell, terör örgütüne destek ve eğitim vermeye devam edeceklerini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# amerika # pkk # suriye # pyd # terör örgütü # müttefik