Salgın gölgesinde 1 Mayıs

1 Mayıs Emekçi Bayramı 2 yıldır kovid-19'un gölgesinde geçiyor. Emek cephesi ve siyasi partiler temsili kutlama için Taksim meydanındaydı. Türk-iş, Hak-iş, Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği Atatürk anıtına çelenk koydu. 1 Mayıs açıklamalarında üretim vurgusu öne çıktı.

Salgın gölgesinde 1 Mayıs

Kovid-19 döneminde fedekarlıkları daha da ön plana çıkan emekçilerin bayramı 2 yıldır salgının gölgesinde geçiyor.

İşçi temsilcileri temsili nokta Taksim meydanındaydı. Türk-iş, Hak-İş, Vatan Partisi Ve Türkiye Gençlik Birliği Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Türk-İş temsilcileri, 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda yaşanan olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktıktan sonra anıta çelenk sundu.

Çelenk sunumunun ardından açıklama yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, üretim ve sendikanın önemine dikkat çekti.

Hak-İş adına açıklamayı HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptı.

Açıklama sonrası işçi temsilcileri Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarını ziyaret etti. Hastane çalışanlarına gül ve karanfil dağıtan Arslan, tüm sağlık emekçilerinin gününü kutladı.

Emek mücadelesinde öncü olan Vatan Partisi de alandaydı. Anıta çelenk sunan heyet adına Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan konuşma yaptı.

Üretim vurgusu yapan Reyhan, tüm emekçileri Vatan Partisi cephesinde birleşmeye davet etti.

Türkiye'nin vatansever gençleri Türkiye Gençlik Birliği de işçiler için açıklamalarda bulundu.

İzinsiz gösterilere karşı Taksim Meydanı ve çevresinde güvenlik önlemleri üst seviyedeydi.

Taksim meydanı ve Barbaros Bulvarı’nda izinsiz yürümek isteyen gruplara polis müdahale etti.

# utku reyhan # vatan partisi # ergün atalay # türkiş # üretim # sendika # vatan partisi genel başkan yardımcısı # Mahmut Arslan # hakiş # taksim eğitim ve araştırma hastanesi # Türkİş Genel Başkanı # çelenk