HDP'li Murat Demir'in PKK'ya yardımı belgelendi

PKK ile ilişkisi deşifre olduktan sonra tutuklanan HDP’li Batman eski Belediye Başkanı Mehmet Demir’in teröristlere yardım gönderdiği belirlendi. İddianameye yansıyan bilgilere göre, belediyeyi de Demir’in değil, Kandil’in belirlediği sözde eş başkan Songül Korkmaz’ın yönettiği ortaya çıktı.

HDP'li Murat Demir'in PKK'ya yardımı belgelendi

“Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanan HDP’li Batman eski Belediye Başkanı Mehmet Demir hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Diyarbakır Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Demir’in Batman’daki sivil toplum örgütleri üzerinden Suriye'deki PKK’lılara yardım gönderdiği belirtildi.

Demir, teröristlere yardım göndermek için telefonla görüşmeler yaptı. PKK'ya yapılacak yardım için sivil toplum kuruluşlarını kullandı.

Kandil tarafından atanan sözde eş başkan Songül Korkmaz’ın belediyeyi Sabri isimli şahıs ile birlikte yönettiği de belediye de ele geçen dokümanlarda tespit edildi.

Dosya kabakarık. Demir, 1 Ocak 2019 ile 18 Şubat 2020 tarihleri arasında yaptığı telefon görüşmelerindeki 275 kişinin terörden suç kaydı bulunuyor.

Yine Demir görevdeyken HDP'li Batman belediyesinde bir önceki kayyum döneminde işe alınan polis, asker ile korucu ailelerin işten çıkartılıp yerlerine HDP’lilerin alınması için yazılı evrak ele geçirildi.

ulusal.com.tr

# pkk # hdp # batman # Murat Demir