Vatikan'dan Charlie Hebdo'ya tepki

Fransa'nın din karşıtı karikatürleriyle tanınan haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo, geçtiğimiz sene 7 Ocakta düzenlenen saldırıda 8 çalışanını kaybetmişti. Dergi, katliamın birinci senesinde yayınladığı özel sayının kapağıyla yine Vatikan’ın tepkisini çekti.

Vatikan'dan Charlie Hebdo'ya tepki

Fransa'nın din karşıtı karikatürleriyle tanınan haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo, geçtiğimiz sene 7 Ocakta düzenlenen saldırıda 8 çalışanını kaybetmişti. Dergi, katliamın birinci senesinde yayınladığı özel sayının kapağıyla yine tepkilere neden oldu.

Derginin 1 milyon kopya bastığı son sayısının kapağında, Tanrı’yı temsil eden sakallı bir adam elinde kalaşnikof ile duruyor. Derginin başlığı ise “Bir yıl sonra: Katil hala kaçıyor” şeklinde.

Vatikan’ın gazetesi Osservatore Romano’nun haberine göre, Vatikan tanrı’nın "cihatçı bir terörist" olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Dini liderlerin düzenlenen saldırıyı kınadığını belirten gazete, "Fakat dergi, uzlaşmaz bir laiklik adı altında Papa Francis’in de birkaç defa dile getirdiği gibi her inançtan dini liderin din adına şiddet kullanılmasını reddettiğini bir kez daha unutuyor” diye yazdı.

Geçen yıl Ocak ayında yaşanan saldırıdan bir kaç ay sonra Papa François dergiyi bir kere daha kınamıştı. İfade özgürlüğünün, dini inanç ve değerlerine saygı duymasını gerektirdiğinin altını çizmiş ve "Anneme küfür eden biri yumruğuma karşı hazırlıklı olmalı" örneğini vermişti.

ulusalkanal.com.tr

# Vatikan