Cemil Çiçek'ten torpil açıklaması

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP'nin torpil iddialarına yanıt verdi. Çiçek, "gelinim o kuruma henüz KPSS yokken girdi” dedi.

Cemil Çiçek'ten torpil açıklaması

CHP sözcüsü Haluk Koç'un açıkladığı torpil listesi ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek'ten de açıklama geldi. Çünkü listede, Cemil Çiçek'in gelini Seda Çiçek'in KPSS’siz Akreditasyon Kurumu’na uzman yardımcısı olarak atanmıştı.

Çiçek bu durumu "KPSS uygulaması o zaman yoktu" sözleriyle savundu.

"Akreditasyon Kurumu 1999 yılında kurulmuştur. O tarihte KPSS uygulaması henüz mevcut değildir. Bu sisteme 2008 yılında geçilmiştir. Dolayısıyla daha önce yapılan atamalar kurumun Yönetim Kurulu tarafından yapılmaktadır. 2008’e kadar uygulama bu şekilde yapılmış ve gelinim Seda Çiçek söz konusu kuruma KPSS henüz olmadığı 2003 yılında girmiştir. Bu nedenle Sayın Koç’un iddiası doğru değildir.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Koç’un istisnai atamalarla ilgili iddialarına ilişkin, “İstisnai kadro, Ak Parti döneminde ortaya çıkmış bir kadro değil. İstisnai kadro, 1929’da Mustafa Kemal Atatürk döneminde var olan, o günden bugüne 85 yıldır mevzuatımızda olan bir atama türüdür” dedi.

ulusalkanal.com.tr

# torpil açıklaması