CHP'den adli yıl açıklaması: Yargıya güven neden yüzde 20'lerde?

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, yeni adli yılın yargıya güvenin olmadığı bir ortamda başladığını söyledi. Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in "Yargıya güven olmazsa bağımsız ve tarafız olmaz" sözlerini hatırlatan Tezcan, "Doğru söylüyor. Yargıya güven yüzde 20'lerde. Ancak niye Yargıtay başkanı toplum yargıya güvenmiyor sorusunu sormuyor" dedi

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Adli Yıl açılışına ilişkin konuştu, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay Başkanlarını eleştirdi.

Tezcan, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in "Yargıya güven olmazsa bağımsız ve tarafsız yargı olmaz" sözlerini değerlendirdi.

CHP Sözcüsünün hedefinde Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan da vardı. Arslan'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısındaki tartışılan fotoğrafını eleştirdi.

CHP'nin yaptığı "Adalet Kurultayını" eleştiren Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'e de tepki gösteren Tezcan, "İlik arayacağına ağzını kilitle" dedi.

MYK toplantısı sonrası konuşan Tezcan'ın gündeminde Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yeni müfredattan Atatürk'ün çıkarılması da vardı.

ulusal.com.tr

# chp # Bülent Tezcan # adli yıl