Makarnaya talep arttı

Kovid-19 sürecinde makarnaya talep arttı. Açıklamayı Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği, yaptı. Dernek Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, yılın ilk 6 ayındaki tüketimin geçen yıla göre yüzde 20 artarak 400 bin tona ulaştığını söyledi.

Makarnaya talep arttı

Salçalı ya da salçasız, sofraların vazgeçilmezi oldu. Yılın ilk 6 ayında makarna tüketim oranında yüzde 20 artış gözlemlendi.

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının açıklanmasının ardından yaşanan 10 günlük süreçte iç tüketim yüzde 300 arttı.

Yılın ilk 6 ayında ise tüketim geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 yükselerek 400 bin tona ulaştı.

Açıklamayı Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Külahçıoğlu, yaptı.Külahçıoğlu,talebe sektörün rahatlıkla yetiştiğini söyledi.

Makarna sektörünün her koşula hazırlıklı olduğunu vurgulayan Külahçıoğlu, makarnaya ulaşımda sıkıntı yaşanmayacağını belirtti.

ulusal.com.tr

# makarna