Trump: Göçmenler taş atmaya kalkarsa...

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika'dan Amerika sınırına ilerleyen göçmenleri tehdit etti. Trump "Göçmenler bize taş atarsa askerlerimiz ateş açacak" dedi.

Orta Amerikalı binlerce göçmenin Amerika'ya iltica etme isteğini, ABD Başkanı Trump sert müdahalelerle engellemek istiyor.

Pentagon'un Meksika sınırına 5 bin 200 asker sevk etmesinin ardından ABD Başkanı göçmenleri tehdit etti. Trump, "Göçmenler bize taş atarsa askerlerimiz ateş açacak" dedi.

ABD Başkanı, ABD ya da Meksika'da iltica başvurusu yapmak isteyen kafileye taviz verilmeyeceğini söyledi. Kafiledeki bazı göçmenlerin Guatemala - Meksika sınırındayken Meksika polisine taş attığını hatırlattı.

Trump, "Meksika'daki gibi taş atmaya kalkarlarsa güvenlik güçlerimiz ateşle karşılık verme seçeneğini değerlendirecektir. Sonuçta atılan bir taşın yüzünüze isabet etmesi de çok farklı bir durum değil" diye konuştu.

ABD'ye ilerleyen göçmen kafilesinde yaklaşık 1500 kişi bulunuyor. Göçmenlerin büyük kısmı Orta Amerika ülkeleri Honduras, El Salvador ve Guatemala vatandaşları.

Meksika sınırında yaşanan olayda daha önce bir göçmen, polis müdahalesi sonucu hayatını kaybetmişti.

# abd # donald trump