İstifa fırtınası tipiye döndü! Dokunulmazlık zırhı için istifalar geldi

Dokunulmazlık zırhına bürünmek isteyen bürokratların istifaları son günde adeta tipi gibi geldi. YARGISEN Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakcan ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki gibi çok sayıda isim görevlerinden istifa etti.

İstifa fırtınası tipiye döndü! Dokunulmazlık zırhı için istifalar geldi

Genel seçimler öncesinde kamuda peş peşe gelen istifalar, son gün olan 10 Şubat'ta adeta tipiye döndü. Hakan Fidan'dan sonra en kritik istifa haberi sabah saatlerinde geldi.

Adı, İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bacanağı ile anılan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, AKP'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Devlet Demir Yolları'nda bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Bir istifa haberi de Kayseri'den geldi. Hakkında yolsuzluk suçlamaları ve Kılıçdaroğlu ile girdiği sucuk polemiği ile tanınan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki AKP'den aday adayı olmak için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etti.

4+4+4 sisteminin tasarlayıcılarından biri olan Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Recep Kaymakcan da sabah erken saatler istifa edenlerden biri oldu. Başbakan Davutoğlu'nun sağlık danışmanı Celil Göçer'de istifa edenler kervanına dâhil oldu.

YARGISEN başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, hem yargıçlık hem Yargıçlar Sendikası'ndan istifa ederek CHP'den aday adayı olacağını açıkladı.

İstifa edenler arasında;

"Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın danışmanı Mehmet Aycı

Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Bilal Çetin

Başbakanlık Başmüşavileri Erkan Aydın ve Ali Sarıkaya

Adalet Bakanı Bozdağ'ın Özel Kalem Müdürü Burhan Güvenç

Dışişleri Bakanlığı diplomatlarından konsolos Vahit Özdemir

Başbakanlık Gençlik Spor Genel Müdürü Cüneyt Aytop

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan

Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak

Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirleri Adnan Boynukara, Burhan Güvenç" gibi isimler bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr