NASA reklam mı yaptı? Olaya bir de bu açıdan bakın!

Yıllardır araştırılan "Mars'ta su var mı?" sorusuna, NASA dün "evet" yanıtını verdi. Ancak bu açıklama tartışmaları da beraberinde getirdi. Tartışmanın nedeni ise bu açıklamanın Mars'ta yaşamı konu alan "Marslı" filminin vizyona girmesinden sadece birkaç gün önce yapılması.

NASA reklam mı yaptı? Olaya bir de bu açıdan bakın!

İnsanların önce dünyanın bilinmeyen noktalarını, ardından da galaksiyi keşif merakı yıllar süren maceraların kapısını araladı.

Uzay mekikleriyle sonsuzluğa açılan insanoğlunun öncelikli hedefi, nitelikleri bakımından dünyaya en çok benzeyen gezegen Mars'tı.

Kızıl gezegen yıllarca gizemini korudu. En çok merak edilen nokta ise kızıl gezegende su olup olmadığıydı. Çünkü gezegende su bulunması, canlıların da yaşayabaileceğinin işareti olarak değerlendiriliyordu.

İşte bu soruya yanıtı, Amerikan Uzay ve Havacılım Dairesi NASA verdi. NASA'dan yapılan açıklamada Mars'ta mevsimsel olarak belirip kaybolan koyu renkli çizgiler saptandığı, bu çizgilerin gezegende tuzlu suyun oluştuğunu gösterdiği belirtildi.

Ancak NASA'nın açıklaması tartışmaları da beraberinde getirdi. Tartışmanın nedeni ise bu açıklamanın "Marslı" adlı sinema filminin vizyona girmesinden sadece birkaç gün önce yapılması.

NASA'nın "Mars'ta su bulundu" açıklamasının, filmeden sadece birkaç gün önce yapılması, "acaba reklam mı yapılıyor?" sorusunu gündeme taşıdı.

ulusalkanal.com.tr

# reklam # NASA # mars