Irak'ın kuzeyine hava harekatı

İşte bu korkusuz ve kahraman mehmetçiğimiz terörle mücadelesini bir an olsun bırakmıyor. Son olarak Irak'ın kuzeyine hava harekatı yapıldı. Saldırı hazırlığındaki 5 terörist öldürüldü. Haftalık terörle mücadele bilançosu da açıklandı. Yurt içinde son bir haftada 2'si sözde üst düzey 14 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Havadan savaş uçakları bombaladı, karadan mehmetçiğimiz teröristleri temizledi. Yurt içinde PKK'ya yönelik bir haftada 2 bin 836 operasyon yapıldı. Yurt dışında da saldırı hazırlığındaki teröristler tek tek etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri açıkladı. PKK'lıların üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu tespit edildi. Hedefte Irak'ın kuzeyindeki Sinat-Haftanin ve Metina bölgeleri vardı. Hava harekâtında 5 terörist öldürüldü.

Sınır ötesindeki bölücü terör örgütüne ait mağara ve sığınaklar imha edildi.

İçişleri Bakanlığı da 26 Kasım ile 3 Aralık tarihleri arasında yurt içinde yürütülen operasyonlarla ilgili bilgilendirme yaptı.

İç Güvenlik Operasyonları çerçevesinde 2'si sözde üst düzey toplam 14 terörist etkisiz hale getirildiği. Teröristlerin 3'ü öldürülürken 6'sı sağ olarak ele geçirildi. 5 PKK'lı da teslim oldu.

Son bir haftada 2 bin 836 operasyonda ayrıca gözlatılar gerçekleşti. Bu operasyonlarda terör örgütleri ile irtibatlı bin 163 kişi yakalandı.

Terörün finans kaynağına da ağır darbe vuruldu. Uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamındaki opersyonlarda önemli sayıda uyuşturucu kaçak sigara ile 87 bin 665 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

ulusal.com.tr

# ırak # haftanin # metina # sinat