Reina saldırısını planlayan Türk asıllı A.S, İstanbul'da yakalandı

Yılbaşı gecesi 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının planlayıcısı olduğu belirtilen Türk asıllı Fransız vatandaşı A.S., İstanbul’da yakalandı. Şüphelinin üzerinden terörist Masparipov'un kaldığı evin kira kontratının da çıktığı belirtildi.

Reina saldırısını planlayan Türk asıllı A.S, İstanbul'da yakalandı

39 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü saldırısının planlayacısı olduğu belirtilen Türk asıllı Fransız vatandaşı A.S İstanbul'da yakayı ele verdi.

Uzun bir süredir aranan şahışla ilgili Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi. Savcılık şüpheli A.S'nin 2 gün önce İstanbul'da yakalandığını ve üzerinden de terörist Abdulkadir Masharipov’un kaldığı evin kira kontratının çıktığını belirtti.

Antalya nüfusuna kayıtlı, aynı zamanda Fransa vatandaşı olan A.S. hakkında Burdur Sulh Ceza Hakimliği’nce daha önce tutuklama kararı verilmişti.

Öte yandan IŞİD'in Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirdiği terör saldırısı hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı. 42 kişinin hayatını kaybettiği, 238 kişinin de yaralandığı saldırıya ilşkin 45 kişi hakkında 46'şar kez ağırlaştırılmış müebbet cezası talep edildi.

İddianamedeki suçlar da "terör örgütüne üye olmak, anayasayı ihlal etmeye çalışmak, tasarlayarak adam öldürmek ve mala zarar vermek" oldu.

257 sayfalık iddianameye, 163 kişi yaralandığı, 44 kişi ise malına zarar verildiği için "müşteki" olarak dahil edildi.

41 şüphelinin tutuklu olarak yargılandığı iddianamede, saldırıda parmağı olduğu belirlenen firariler Nazım Gasanov, Marat Pshnatov ve Rustem Efendiev hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Terör saldırısını gerçekleştiren 3 saldırgan öldüğü için haklarında takipsizlik kararı verildi.

ulusalkanal.com.tr

# reina # saldırısı