Alperen Sakin'in hayatını kaybettiği olayla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı

Geçen ay serviste unutulan Alperen Sakin'in hayatını kaybettiği olayla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Alperen Sakin'in ölümündeki ihmaller tek tek tespit edildi.

Alperen Sakin... 3 yaşındaydı. 17 Ağustos günü İzmir Çiğli'deki Sevgi Yumağı Anaokulu'na servisle gitmiş ancak araçta unutularak hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili savcılığa sunulan bilirkişi raporunun ayrıntıları ortaya çıktı. İhmaller tek tek sıralandı.

1- Anaokulu sahibi Y.İ. sigortasız işçi çalıştırıyordu. Hem de ''servis annesi'' olarak.

2- Olay sırasında ''servis annesi'' olan 17 yaşındaki D.K.'nın hiçbir eğitimi yoktu. İşletme sahibi Y.İ., D.K'nin eğitimsiz olduğunu da biliyordu.

3- Çocuklar okula girdikten sonra serviste kontrol yapılmadı.

4- Servisten okula giren öğrenciler sayılmadı, okulda da yoklama alınmadı.

5- Çocuklar servisten inerken okulda kimse onları karşılamadı.

6- 13 kişilik serviste 25 - 30 çocuk taşındı.

İşte bu ihmaller zincirinin ardından Alperen Sakin serviste unutuldu. Aşırı sıcak altı kalan serviste havasız kalan Alperen Sakin hipotermi geçirerek hayatını kaybetti.

İhmal zincirinin yanı sıra okul müdürü ve öğretmenler Alperen Sakin'i uyku odasında bulunmuş gibi gösterdi. Alperen Sakin'in serviste öldüğü anlaşılınca önce okuldaki kameralar kapatıldı, ardından öğretmen N.'nin kucağına alarak okul sahibinin otomobiliyle hastaneye götürüldü.

Bu acı olayın ardından Türkiye'deki anaokulu, kreş ve bakımevi adı altındaki eğitim kurumları ve servis işletmelerinin denetimsiz olduğu gözler önüne serildi.

ulusal.com.tr

# Alperen Sakin