Tertipçiler boş durmuyor

Türkiye yurtseverlerin tahliyesi için artık saatleri sayıyor, ancak tertipçiler de boş durmuyor. Yargıtay'ın onadığı İstanbul'daki "Askeri Casusluk" davasında infaz işlemleri bir anda hızlandırıldı. Polisler, 3 ayın ardından bir bir yurtseverlerin evlerine gitmeye başladı. Şu ana kadar MİLGEM Sonar Sistemi Sorumlusu Yüksek Mühendis Albay Necmi Yıldırım ve bir astsubay tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tertipçiler boş durmuyor

Türkiye'de özgürlük rüzgarı eserken yurtseverleri hedef alan tertipçiler de boş durmadı. Yargıray'ın onadığı İstanbul'daki Askeri casusluk davası cezalarının infaz işlemleri bir anda hızlandırıldı.

3 aydır bekleyen dosyalar raflardan indirildi, infaz savcılığı harekete geçti. 3 yıldan fazla ceza verilen isimler için peşi sıra yakalama kararları çıkarıldı. İnfaz polisleri de muvazzaf ve emekli askerlerin kapılarını çalmaya başladı. Cezası 3 yıldan az olan isimlere de "teslim olun" başlığıyla davetiye gönderildiği öğrenildi.

MİLGEM Sonar Sistemi Sorumlusu Yüksek Mühendis Albay Necmi Yıldırım yakalanarak tutuklandı. Albay Yıldırım Mamak Askeri Cezaevi'ne gönderildi. Marmaris'te de infaz işlemlerini duyunca bilgi almak için savcılığa giden bir astsubayın tutuklanarak cezaevine gönderildiği Ulusal Kanal'ın ulaştığı bilgiler arasında.

Deniz Binbaşı Özcan Erdemir'i tutuklamak için evine giden polisler Erdemir ve eşinin evde olmadığını öğrenince ilginç tavırlar gösterdi. Erdemir'in çocukları ile sert ve kötü bir üslupla konuşan polisler yalan söylemeyi de ihmal etmedi.

"Kaç kaç nereye kadar kaçacak? Bunun sonu yok. Hakkında yakalama yok, kaçmasın teslim olsun, sadece imza atacak, teslim olsun"

Dava kapsamında emekli Albay İbrahim Sezer'e 15 yıl 7 ay, TÜBİTAK Güvenlik Daire Başkanı Yücel Çipli’ye 13 yıl 6 ay 15 gün, Tuğamiral Şafak Yürekli’ye 2 yıl 7 ay hapis cezası verilmişti

Yargıtay'ın onadığı karara göre davada en az hafif cezaya çaprıtırlan isimler 15 ay cezaevinde yatacak.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

# yargıtay # tertip # askeri casusluk # milgem