Emniyet uyardı: Saat 19:00 ile 07:00 arasında matkap çalıştırmak yasak

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, evde saat 19.00 ile 07.00 saatleri arasında matkap ve benzeri motorlu aletlerin kullanılmasının yasak olduğunu duyurdu

Emniyet uyardı: Saat 19:00 ile 07:00 arasında matkap çalıştırmak yasak

Emniyet Genel Müdürlüğü, "Gürültünün yapılamayacağı saatler ile ilgili bir düzenleme hangi mevzuatta geçmektedir?" sorusunu yanıtladı. Emniyet tarafından verilen cevaplarda, gürültü konusunun 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümleri çerçevesinde yürürlüğe konulan Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği gibi mevzuatta farklı şekillerde düzenlendiği belirtildi.

Ayrıca gürültüye ilişkin olarak Türk Ceza Kanunu’nun 123 ve 183 üncü maddelerinde “Kişilerin huzur ve sükûnunu bozma” ve “Gürültüye neden olma” ise “suç” olarak düzenlendiği aktarıldı.

Ek olarak, "Buna göre; her ne surette olursa olsun mesken içinde ve dışında gürültü seviyesi 65 desibelden yüksek olamaz. Ev içi yaşamdan kaynaklanan gürültü esas olarak Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’nde düzenlenmemiştir. Ancak ev içinde motorlu aletler, matkap vb. araçlar/aletler adı geçen Yönetmeliğin 26’ncı maddesine göre gün içinde 19:00 ile 07:00 saatleri arasında kullanılamaz. Belirtilen Kanun ve Yönetmeliklerde gürültünün yapılamayacağı saatler ayrıca düzenlenmemiştir." denildi.

ulusalkanal.com.tr

# Emniyet Genel Müdürlüğü # matkap