Neşet Ertaş'ın 9. ölüm yıl dönümünde anma etkinlikleri düzenlendi

Bozkır'ın tezenesi Neşet Ertaş, vefatının 9'uncu yılında memleketi Kırşehir'de anıldı. Türküleriyle ölümsüzleşen büyük halk ozanı için resim sergisi, panel ve halk konseri düzenlendi.

Neşet Ertaş'ın 9. ölüm yıl dönümünde anma etkinlikleri düzenlendi

Türk halkının gönlünde yer eden bu ölümsüz türkülere hayat vermişti Neşet Ertaş. 25 Eylül 2012'de hayata gözlerini yuman büyük usta için memleketi Kırşehir'de anma etkinliği yapıldı.

"Bozkırın tezenesi" olarak bilinen Ertaş'ın 9'uncu ölüm yıldönümü etkinlikleri sergi açılışıyla başladı. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde sanatçının fotoğraf, albüm ve plakları sergilendi. "Anılarıyla Neşet Ertaş Sohbetleri" paneli düzenlendi. Kırşehir Valisi İbrahim Akın panelin açılışında konuştu.

Ünlü ozanın oğlu Hüseyin Ertaş, film teklifleriyle ilgili ailesine yöneltilen ithamları reddetti. Babasıyla ilgili gerçeği açıkladı.

Sanatçı Bayram Bilge Tokel ise yıllardır Neşet Ertaş'ı anlattığını, ancak tüm anlatılanların denizde bir damla gibi kaldığını söyledi.

Neşet Ertaş'ı anma etkinlikleri Cacabey Meydanı'nda devam etti. Mehter takımı, davul zurna ekipleri ve bando takımı sevilen eserleri seslendirdi.

Kırşehir Belediyesi müzik öğretmenleri de Neşet Ertaş'ın türkülerini söyledi.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehirli halk ozanları Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Çekiç Ali ve Hacı Taşan'a şükranlarını sundu.

Konserin sonunda ünlü sanatçı Kıraç sahne aldı.

# Kırşehir # panel # halk konseri # bozkır