21 ildeki IŞİD operasyonlarında 100 kişi yakalandı

21 ilde IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarda aralarında eylem arayışında olduğu belirlenen örgütle bağlantılı 100 kişi yakalandı. Konuyla ilgili açıklamayı Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş yaptı... Malatya ve Bingöl'de ise emniyet ile MİT'in düzenlediği ortak operasyonda, siyasi partilerin il binalarının çevresinde keşif yaptığı öğrenilen bir zanlı yakalandı...

21 ildeki IŞİD operasyonlarında 100 kişi yakalandı

Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde eylem hazırlığındalardı. Ancak güvenlik güçleri izin vermedi. Terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. Tam 100 kişi yakalandı.

Açıklama Emniyet Genel Müdürlüğünden geldi. Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş koordinasyon toplantısında konuştu. Hedefinde terör örgütleri FETÖ IŞİD ve PKK vardı. Mücadelenin titizlik ve kararlılıkla süreceğini vurguladı.

"Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde olası eylem arayışında olan IŞİD terör örgütüne yönelik 21 ilde 26 operasyon gerçekleştirildi ve toplam 100 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Barış Pınarı Harekatı ile ilgili sosyal medya hesapları üzerinden kara propaganda yapan 1297 hesap tespit edildi, 452 kişi gözaltına alındı ve 78 kişi tutuklandı."

Malatya ve Bingöl'de de IŞİD hedefteydi. Emniyet ve MİT ortak operasyon yaptı. IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda, 13 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılardan Emrullah A ayrıntısı dikkat çekti. Şüphelinin siyasi partilerin binalarında keşif yaptığı belirtildi. Zanlının, 5 yıl önce Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldığı ve örgüt tarafından eylem yapması için Türkiye'ye gönderildiği tespit edildi.

Emrullah A.'nın, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde örgütün hücre evi olarak kullandığı bir çiftlikte kaldığı belirlendi. Bu isimin IŞİD'in özel oluşturduğu bir ekip tarafından korunduğu öğrenildi. Fakat MİT ve Emniyet güçlerinden kaçamadı...

Yakalanan zanlının bir süre sahte kimlik de kullandığı da bildirildi.

# cumhuriyet bayramı # egm