Evinin arandığını doğruladı

Van merkezli yapılan El kaide operasyonu, AKP'ye uzandı. AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, Osman Nuri Gülaçar'ın evi arandı. Gülaçar, El kaide operasyonundan iki ay cezaevinde yatmıştı.

Evinin arandığını doğruladı

Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla 6 ilde yapılan El Kaide’e operasyonu, AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar'a uzandı.

Operasyon kapsamında AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar'ın evinin arandığı ve gözaltında olduğu iddia edildi. İddialar üzerine basın Gülaçar'a ulaşmak istedi. Ancak, kendisine saatlerce ulaşılamadı.

Gülaçar 24 saat sonra kameralar karşısına geçti. Evinin arandığını doğruladı.

AKP adayı Osman Nuri Gülaçar, 2009'de El Kaide'ye yönelik operasyonda tutuklanmış ve 2 ay cezaevinde kalmıştı.

Van Merkezli yapılan El Kaide operasyonunda gözaltına alınan 25 kişinin Van Emniyeti'nde ifadeleri alınıyor. Gözaltında terör örgütü El Kaide'nin üst düzey yöneticileri de var. El Kaide’nin Ortadoğu’daki ikinci ismi İbrahim Şen ve ve El Kaide Türkiye yapılanması sorumlularından Halil Bayancuk gözaltında. 3 zanlının da Suriye'ye kaçtığı iddia edildi.

Operasyonlar AKP'ye yakınlığı ile bilinen İHH'ya da uzandı. Kilis'teki İHH bürosu arandı. Kayseri’de İHH Kayseri Şubesi Mülteciler Birimi Sorumlusu Recep Çamdallı gözaltına alındı.

Van merkezli El Kaide operasyonu, Emniyette görevden almalara neden oldu. Kilis ve Van Terörle Mücadele Şube Müdürleri görevden alıdnı. Van'daki 8 TMK savcısının da koruma polisleri değiştirildi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # operasyon # van # elkaide # osman nuri gülaçar