Merasim Sokak Şehitleri anıldı

Merasim Sokak'ta bölücü terör örgütü PKK’nın düzenlediği patlamanın üstünden 4 yıl geçti. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği ve Savunma ve Güvenlik Hizmetleri Sendikası, patlamada hayatını kaybeden 29 kişiyi andı. Türk Harb İş Sendikası da düzenlediği anma töreninde PKK’yı ve ona destek verenleri kınadı.

Merasim Sokak Şehitleri anıldı

PKK’nın Merasim Sokak’ta düzenlediği patlamanın 4’üncü yılında hayatını kaybedenler anıldı.

17 Şubat 2016’da Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıklarına çok yakın mesafedeki Merasim Sokak'ta bir patlama meydana geldi. Bomba yüklü otomobilin, askeri personeli taşıyan servis araçlarının arasına dalmasıyla asker ve sivil 29 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı PKK’nın uzantısı TAK üstlenmişti. Patlamanın 4'üncü yıl dönümünde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi.

Merasim Sokak girişinde yapılan tören, İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Törende Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Hamza Dürgen kounştu.

Savunma ve Güvenlik Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Tuncay Cengiz de Mehmetçiğin yanında olduklarını vurguladı.

Türk Harb-İş Sendikası da Merasim Sokak şehitleri için anma töreni düzenledi. Harb-İş Başkent Şube Başkanı Süleyman Demir basın açıklaması yaptı. Demir, hain terör örgütü PKK’yı ve PKK’ya destek verenleri kınadıklarını söyledi.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

# pkk # merasim sokak