Meclis bugün yoğun bir mesai yapacak

Meclis Genel Kurulu'nda bugün sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesi tasarısı görüşmelerine devam edilecek. Tartışmalara neden olan zeytinlik maddesinin çıkarıldığı tasarıyla, sanayi işletmelerinin hafta sonu tatillerinde çalışabilmek için belediyeden ruhsat alma zorunluluğu kalkacak. HDP’li isimlerin milletvekilliklerinin düşürülmesi de Meclis’in gündeminde.

Meclis bugün yoğun bir mesai yapacak

Meclis bugün yoğun bir mesai yapacak.

Genel Kurul'da sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesi tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

Zeytinlikleri talana açan maddenin metinden çıkartıldığı tasarının dün gece ilk 13 maddesi kabul edildi.

Bugün saat 14'te açılan Genel Kurul oturumunda görüşmeler 14'üncü maddeden itibaren başlayacak.

Tasarıyla, sanayi işletmelerinin hafta sonu tatillerinde çalışabilmek için belediyeden ruhsat alma zorunluluğu kalkacak.

Tasarıyla, devlet üniversitelerinde 6 yıl çalışan öğretim üyelerine, yurtiçinde ve yurtdışında Ar-Ge niteliğinde çalışmak üzere, 1 yıl süreyle ücretli izin verilmesi sağlanacak. İdari ve mali özerkliğe sahip Yükseköğretim Kalite Kurulu kurulacak.

Komisyonlar da HDP'li isimlerin milletvekilliklerinin düşürülmesini ele alacak. Dün Hazırlık Komisyonu HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün vekilliğinin düşürülmesini onaylamış ve dosya, Karma Komisyona gönderilmişti. Öztürk, bugün Karma Komisyonda savunma hakkını kullanacak. Ancak Öztürk’ün yerine savunmayı HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yapacak.

Bir diğer devamsızlık engeline takılan vekil de HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız. Sarıyıldız'ın da vekilliğinin düşürülmesi için kurulan Hazırlık Komisyonu mesai yapacak.

ulusalkanal.com.tr

# Meclis Genel Kurulu