Menemen Belediye Başkanı'nın aralarında bulunduğu 18 kişi mahkemeye sevk edildi

İzmir’de CHP’den istifa eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile birlikte gözaltına alınan 18 kişi, ihaleye fesat karıştırma ve sahtecilik suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyen Aksoy, “Yaptığım her şey hukuka uygundur” dedi.

Menemen Belediye Başkanı'nın aralarında bulunduğu 18 kişi mahkemeye sevk edildi

İzmir'de ihaleye fesat karıştırma, tehdit ve sahtecilik suçları kapsamında gözaltına alınan, aralarında MenemenBelediye Başkanı Serdar Aksoy’un da yer aldığı 18 kişi tutuklan talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Geçen cuma yapılan operasyonda 27 kişi gözaltına alınmıştı. 4 kişi emniyet sorgusunda, 3 kişi savcılık sorgusunda, 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un aralarında bulunduğu 18 kişi tutuklanma istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Soruşturmanın 1 numarası olan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un suçlamaları kabul etmediği ve “yaptığım her şey hukuka uygundur” ifadeleriyle kendini savunduğu belirtildi.

He polis hem de savcı sorgulama sırasında 37 milyon liralık çöp toplama ihalesindeki usulsüzlükler, ömrünü tamamlamış hurda araçların ihalesiz satışı konuları üzerinde yoğunlaştı. Ayrıca Menemen Belediyesi’nin doğrudan temin yöntemiyle mal alımı başta olmak üzere bütün alımları ve harcamaları mercek altına alındı. Çünkü bazı alım yapılan firmaların gösterilen adreslerde bulunmadığı, fatura bilgisinin olmadığı iddia ediliyor. Bu şekilde belediye kasasından 3 milyon lirayı aşkın para çıkışı yapıldığı belirtiliyor.

Operasyonda İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı O.Y. ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi T. F. Ç'nin de gözaltına alındığı öğrenildi. Bu şahısların da hurda satışı işiyle bağlantılı oldukları öğrenildi.

Soruşturma hakkında Ak Parti cephesinden de açıklama yapıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ Menemen Belediye Başkanı’nın mevzu bahis suçlarla gündeme gelmesi, CHP’nin İzmir’e reva gördüğü yönetim anlayışının sadece bir örneğidir.” dedi.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, hakkındaki yolsuzluk iddiaları üzerine CHP’den kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. İhraç talebi üzerine Aksoy, CHP’den ayrıldığını duyurmuştu.

ulusal.com.tr

# izmir # İyi Parti # İzmir Büyükşehir Belediyesi # operasyon # menemen # belediye başkanı