Doğu Perinçek öğrencilere AİHM kararını anlattı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek dün Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrencilerle buluştu. Beykent Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü’nün özel konuğu olarak fakülteye gelen Perinçek, Adem Çelik Amfisi'nde “AİHM'de ifade özgürlüğü ve sözde Ermeni Soykırımı'na bakış” başlıklı bir konferans verdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa öğretim görevlileri de katıldı.

Doğu Perinçek öğrencilere AİHM kararını anlattı

Konferans öncesinde salonu dolduran öğrenciler, Perinçek'i alkışlarla karşıladı. Üniversite öğrencileriyle buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Vatan Partisi Lideri Perinçek “Hayatımın 11 yılı üniversite kampüslerinde geçti” dedi. Perinçek hukuk öğrencilerine “meslektaşlarım” diye hitap ederek soykırım kavramını şöyle açıkladı: “Nazilerin Yahudilere uyguladığı ve tarihe kara bir leke olarak geçen kırımla ilgili olarak bu kavram üretiliyor. Soykırım bir suç tanımı. 1948 Aralık ayında BM Sözleşmesi'nde, suç olarak tanımlandı. Bu nedenle 1948'den geriye dönük eylemleri soykırım olarak tanımlamanız mümkün değil”.

1915 olayları sırasında dünya savaşı yaşandığını söyleyen Perinçek şöyle konuştu: “İngiltere, Fransa, Çarlık Rusya tarafından topraklarımızın paylaşılması için anlaşmalar yapılmıştı. Türkiye savaşa katılmak zorunda kaldı. Bu savaşta bir kısım Ermeniler Çarlık Rusyası tarafından Türkiye’nin üzerine sürdü. Biz 1. Dünya Savaşı’nda bir vatan savunması yaptık. Bu yüzden yalnız hukuki açıdan değil, siyasal ve ahlaki açıdan da kendimizi haklı gördük. Verdiğimiz haklı savaş içinde acı olaylar yaşandı. Bunun sorumlusu emperyalizmdir. Orada kurban olanlar da bu toprakların insanları. Haklıyla haksızı emperyalizm çağına göre ayırıyoruz. Emperyalizm çağında bizim İstiklal Savaşımız haklıdır”.

AİHM kararına kadar yaşanan süreci tüm ayrıntılarıyla öğrencilerle paylaşan Perinçek, kararın sadece ifade özgürlüğü konusunda bir kazanım olmadığını vurguladı. Soykırım yalanına karşı zafer kazanıldığını ifade eden Perinçek “Artık dünyada başımız dik dolaşabiliriz” dedi.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI YANITLADI

Konferansın sonunda öğrenciler Perinçek'e sorularını yöneltti. Perinçek, farklı görüşler ileri süren öğrencilerin sorularını da önce teşekkür ederek ayrıntısıyla yanıtladı. Bir öğrencinin “Almanya soykırımı kabul etti ve özür diledi. Türkiye Ermeni Soykırımı'nı kabul etse ne olur?” sorusu üzerine Perinçek şu yanıtı verdi:

“Bu basit bir tarihi olayın kabulu değil. Milli devletimizin kuruluşunu soykırım ilan etmemizi istiyorlar. Küreselleşme 'Mazlumların milli devleti olmayacak' diyor. Bunun için zemin yaratması lazım. Ermeni Soykırımı bunun ideolojik araçlarından biri. Biz kabul edersek ne olur? Devletimiz olmaz. O zaman şunu da kabul edelim; Sömürge olalım. Eyaletlere bölünelim. Ülke Amerika'dan yönetilsin. Bu dayatma 'Senin devletin, gümrüğün, Türk Silahlı Kuvvetlerin, şerefin, haysiyetin, vatanın olmayacak' demek.”

Perinçek'in bu sözleri salonda alkışlarla karşılandı.

ulusalkanal.com.tr

# Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek # aihm zaferi # Beykent Üniversitesi