YPG/PKK'nın silah depolarında ABD silahları

Barış Pınarı Harekâtı sırasında teröristler Türkiye topraklarına yüzlerce havan mermisi attı. 21 vatandaşımız şehit oldu. 100'ü aşkın kişi yaralandındı. Vatandaşlarımızı öldüren mermilerin menşei belli oldu. Türk Ordusu ve ona müzahir gruplar Barış Pınarı Bölgesi'nde PKK'ya ait bir silah deposunu ortaya çakırdı. Silah deposunda çok sayıda ABD malı havan mermisi ve topu bulundu. PKK'nın vatandaşlarımızı ABD silahlarıyla öldürdüğü bir kez daha tespit edildi.

YPG/PKK'nın silah depolarında ABD silahları

YPG/PKK'lı teröristlerin depolarında ABD'ye ait havan topları ve mermileri bulundu.

Barış Pınarı Harekâtı sırasında Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerine teröristlerce çok sayıda havan saldırısı düzenlenmiş çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti. Saldırılarda 21 sivil şehit olmuş, 100'ü aşkın kişi yaralanmıştı.

Harekât süresince teröristler Suriye'deki işgal ettikleri bölgelerden Türkiye'deki yerleşim yerlerine yüzlerce havan mermisi atmıştı.

İşte o atılan havan mermileri PKK'nın silah depolarında bulundu. ABD menşeli silahlar böyle görüntülendi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Rasulayn'da yapılan arama tarama faaliyetlerinde teröristlere ait büyük bir silah deposu ortaya çıkarıldı.

ABD malı olduğu tespit edilen 60 kadar mühimmat sandığının her birinde, ikişer adet havan topu mermisi bulunuyor.

120 milimetrelik havan toplarının 8 kilometre menzile sahip olduğu biliniyor.

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında icra edilen görevlerde daha önce de ABD mühimmatları ele geçirilmişti. Rasulayn'ın güneyinde M4 kara yolu üzerinde yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında Amerikan yapımı uçaksavar mühimmatı bulunmuştu.

Sandıkların üzerinde ABD devletinin lojistik işlerini gören Genel Hizmetler İdaresine ait "GSA" logolu yazılar görülmüştü.

ulusal.com.tr

# abd # Barış Pınarı Harekatı # YPGPKK # Rasulayn