Vatan Partisi, MHP ve İyi Parti 19 Eylül Gaziler Günü'ne özel mesaj yayınladı

Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşal" rütbesi ve "Gazi" unvanı verilişinin 100. Yıl dönümünde siyasi partiler ve vakıflardan mesajlar geldi. Vatan Partisi, MHP ve İyi Parti, mesajlarda Gaziler Günü’nü kutlarken Mehmetçik Vakfı özel bir video hazırladı. Gaziler ise özlük haklarındaki sorunların giderilmesini talep etti.

Vatan Partisi, MHP ve İyi Parti 19 Eylül Gaziler Günü'ne özel mesaj yayınladı

19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanı verildi. Gaziler Günü'nün 100. yıl dönümünde peş peşe mesajlar geldi.

Vatan Partisi, İyi Parti ve MHP, Gaziler Günü'ne özel mesajlar yayınladı. Vatan Partisi Şehit Aileleri ve Gaziler Bürosu Başkanı Erten Acır, vatanın bölünmez bütünlüğü için uzuvlarını feda edenlerin gaziler gününü kutladı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de mesajını sosyal medyadan paylaştı. "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum" dedi.

BAHÇELİ’DEN GAZİLER GÜNÜ MESAJI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yazılı açıklama yaptı. "Gazilerimizin yanındayız" dedi.

- Hiç kuşku yoktur ki, Gaziler milletimizin onur ve ömür aydınlığıdır. Parti olarak verdiğimiz kanun teklifinin arkasında olduğumuzu bilhassa paylaşıyorum. Gaziliğin oranı, yüzdesi olmamalıdır. Gazilik haklarının verilmesini umutla bekleyen 20 bine yakın kardeşimizin samimiyetle yanındayız.

MEHMETÇİK VAKFI ÖZEL BİR VİDEO HAZIRLADI

Mehmetçik Vakfı da 19 Eylül’e özel bir video hazırladı. Vakfın sosyal medya hesabından paylaşılan videoda “Tüm kahraman gazilerimize saygı, minnet ve şükranlarımızla" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı ise Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ndeki kahvaltıda gazi ve şehit aileleri ile bir araya geldi.

Gaziler özlük haklarındaki sorunların giderilmesini talep etti.

10 bin terörle mücadele gazisi var. Protez-ortezlerle ilgili problemler var. Çocukların özel okuldan istifa etmesi ile ilgili yönetmelik var ama uygulayan yok. Sadece bir iki tane yasanın içinde adınız geçiyor ama uygulayacak kimse yok. ÖTV’siz araçlarda da 330 bin lira segmenti altında araba bagajına tekerli sandalye koyabilecek araba alamıyorsunuz. İki yıldır da gazilerin ÖTV’siz araçla ilgili sıkıntıları var. Özellikle rakam kısıtlamasının kaldırılması çok doğru olur.

# mhp # İyi Parti # vatan partisi # gazi # gaziler günü # 100.yıl