Avrupa Birliği'nden Türkiye açıklaması

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'den Almanya'ya Türkiye yanıtı geldi. Mogherini, "Müzakerelere ilişkin görüşmeler devam ediyor. Türkiye şu an için aday bir ülke." dedi.

Avrupa Birliği'nden Türkiye açıklaması

Avrupa Birliği'nden Alman siyasilerin Türkiye ile üyelik müzakereleri sonlandırılsın açıklamalarına yanıt geldi.

Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "Seçim kampanyalarında söylenenlerin ötesine bakılması gerektiğini" ifade etti.

"Üyelik müzakerelerinin kendi kriterleri var." diyen Mogherini, Türkiye ile Avrupa Birliği arasında zaman zaman zorlu görüşmeler yapıldığını kaydetti.

Müzakerelerin devam ettiğini belirten Dış İlişkiler Temsilcisi, "Türkiye şu an için aday bir ülke. Biz AB'de, onlar da Türkiye'de bunun değişip değişmeyeceğine ilişkin bir iç tartışma yapabilir. Ancak şu an için böyle bir durum yok." diye konuştu.

Bazen Türkiye'nin Ortadoğu'da ve Akdeniz'de kilit bir oyuncu olduğunu unutma eğiliminde olduklarını da vurgulayan Mogherini, "Üyelik müzakerelerinin ötesinde, Avrupa Birliği ve Türkiye ortaktır, bazen iki taraf da zorlu ortak olabiliyor. Üyelik müzakerelerinin kendi kriterleri var. Farklı tarafların ifadeleri bu konudaki ruh halini etkilemekte. Ancak önemli olan sonuç ve atılabilecek adımlardır." dedi.

ulusal.com.tr

# türkiye # avrupa birliği