İşte CHP ve MHP’nin sahip çıktığı o tertipçiler

F-Tipi örgüte yönelik operasyonun ilk gününden bu yana CHP ve MHP yönetimleri gözlatına alınan polis şeflerine sahip çıktı. Parti liderleri açıklamalarıyla, milletvekilleri de adliyede F-tipi örgüte destek verdi. Oysa o örgüt, CHP ve MHP'ye yapılan tertiplerin başlıca aktörüydü.

İşte CHP ve MHP’nin sahip çıktığı o tertipçiler

Casusluk ve yasadışı dinleme iddiasıyla başlatılan operasyona, CHP ve MHP yönetimleri tam kadro karşı çıktı. Hem Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli hem de milletvekilleri şüphelilere savunan açıklamalar yaptı.

Ancak bu operasyonda gözaltına alınan polisler, 2010-2011 yıllarında CHP ve MHP'ye düzenlenen tertiplerin mimarıydı. Polislerin yürüttüğü çalışma, hem soruşturma dosyasına, hem de ABD'nin kriptolu yazışmalarına yansıdı.

Şu anda gözaltında bulunan polisler 21 Kasım 2008 tarihinde Amerikan Büyükelçiliği'ne bir rapor sundu. Terörle Mücadele'nin şefleri Amerika'ya Ergenekon operasyonunun ayrıntılarını anlatıyordu. Verilen bilgilerden biri de o dönem CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgiliydi. Baykal'ın rüşvet aldığı iddia edildi ve belgeleri ABD Büyükelçisi'ne teslim edildi. Bütün bu olayı ayrıntıları Ankara'nın Washington'a geçtiği 21 Kasım 2008 tarihli kriptoda yer aldı.

Amerika'ya rapor veren polislerin başında da şu anda gözaltında olan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün vardı.

Amerika'ya verilen raporda eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve ailesini ilgilendiren bilgi ve belgeler de sunuldu.

F-tipi örgüt MHP'ye de aynı tuzağı hazırladı. 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde MHP milletvekilleri ve parti yöneticilerine birbiri ardına şantajlar düzenlendi. Milletvekili adayları ve parti yöneticileri tehditlerle çekilmeye zorlandı. O gün Bahçeli bu saldırının okyanus ötesinde yapıldığını açıklamıştı. Ancak bugünse bu tertibi kuranlara sahip çıktı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # mhp # operasyon # Baykal # f-tipi