CHP belgeleri savcılığa teslim etti

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, tartışmalara konu olan "para transferi belgelerini" savcılığa teslim etti, ikinci bir soruşturma açıldığını söyledi. Tezcan, sahte belge soruşturması dışında Mali Suçlar Bürosunun da transfer edildiği belirtilen paralar hakkında inceleme başlattığını duyurdu.

CHP, tartışmalara konu olan "para transferi dekontlarına" ilişkin savcılığın açtığı sahte belge soruşturması kapsamında istenen belgeleri mahkemeye verdi.

"Man adası belgeleriyle ilgili süreçte Cumhuriyet Savcılığı tarafından belge asılları istenmişti. Belgelerin asılları dekontları bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettik."

Belgelerin teslimi sırasında ise para transferi olayına ilişkin Mali Suçlar Bürosu tarafından ikinci bir soruşturma açıldığı öğrenildi.

"Başsavcı vekilliyle yaptığımız görüşmede bir soruşturma açıldığını öğrendik. Bu soruşturma Mali suçlar açısında bu para trafiğinde bir suç unsuru var mı, yok mu? Vergi usul kanunu ve vergi hukuku ve özellikle kara para aklanması mevzuatı çerçevesinde bir suç olup olmadığı konusunda resen bir soruşturma başlatıldığını öğrendik."

İkinci soruşturmayla ilgili açıklamayı CHP Sözcüsü Bülent Tezcan yaptı.

"Bu ciddi bir şekilde MASAK tarafından araştırılması gereken ve Mali Suçları tarafından araştırılması gereken bir para trafiğidir. Biz şimdi 15 milyonun peşindeyiz. Ne oldu. Kim verdi. Almayı hak eden hakket mi. Bu şirketlerin bu gücü var mıydı."

ulusal.com.tr

# chp # erdoğan # Belge