İzmir'deki adliye saldırısında kritik tutuklama

İzmir Adliyesi'nde 2017'de polis Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırıda kullanılan bomba ve mermileri temin eden Suriye uyruklu PKK'lı Delil Hıso, yakalandı. El bombaları, TNT patlayıcı malzemeleri ve makineli tüfek mermilerini teröristlere teslim eden Hıso çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

İzmir'deki adliye saldırısında kritik tutuklama

İzmir Adliyesi'ne 5 Ocak 2017'de terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda bomba ve mermileri temin eden terörist İzmir'de yakalandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada, Suriye uyruklu ''Delil Azzo'' kod adlı PKK'lı Delil Hıso 4 Ekim'de gözaltına alındı. Terörist ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma'' suçundan tutuklandı.

Terörist Hıso'nun 2017'deki saldırıda ölü ele geçirilen 2 teröristin kullandığı kalaşnikof marka tüfek mermileri, el bombaları ve TNTpatlayıcının Mardin'e getirdiği ve faillere teslim ettiği belirtildi. Suriye uyruklu PKK'lının Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2015'te güvenlik güçlerine yönelik 3 bombalı eylem ile zırhlı polis aracına yapılan silahlı saldırıya katıldığı da tespit edildi.

İzmir Adliyesi C Blok girişinde 5 Ocak 2017'de bombalı araç ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 2 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmiş, teröristlerle çatışmaya giren polis Fethi Sekin ile adliye çalışanı Musa Can şehit olmuş, 9 kişi yaralanmıştı.

# izmir # pkk # saldırı # mardin # tutuklama # şehit # savcı # adliye # Nusaybin # bomba # patlayıcı # savcılık # TNT