Başbakan Erdoğan: "Ne talep ettilerse evet dedik"

Başbakan Erdoğan Rusya dönüşü devletin olanaklarını cemaate nasıl peşkeş çektiklerini anlattı, "ne talep ettilerse geri çevrilmedi" dedi. Erdoğan gerginleşen dershane tartışmasıyla ilgili "Cemaatten şamar yemek bizi üzdü" ifadesini kullandı.

Başbakan Erdoğan: "Ne talep ettilerse evet dedik"

Başbakan ErdoğanRusya ziyareti dönüşü Yenişafak gazetesine dershane tartışmasıyla ilgili konuştu. Başbakan "Cemaatin şamar atması bizi üzdü" dedi, bu güne kadar devlet olanakları ceemaate nasıl peş keş çektiklerini anlattı.

O zaman cemaatin en ileri gelenleri, mensupları bugüne kadar acaba Tayyip Erdoğan'a ne getirdiler de Tayyip Erdoğan bunu geri gönderdi. Benden geri dönen hiçbir şey yoktur. Buna rabbim şahittir. Her şeyi rabbim biliyor, başka birşeyi söylemeye gerek yok.

Gazeteci Abdulkadir Selvi'ye konuşan Erdoğan, devlet parasını cemaat okullarına aktarmak için yasa çıkardıklarını açıkça beyan etti. Başbakan buna rağmen "cemaatten şamar yemek bizi üzdü" ifadelerini kullandı.

Ama nedense burada hedef tahtasına konulurken çok ağır konulduk. Danıştay ret kararı verdiğinde bütün gazeteler şu başlıkları attı: İktidar, cemaatin okullarına öğrenci vermek için, parasal kaynak aktarmak için böyle bir yasa çıkardı. Oradan bir şamar yedik. Şimdi de maalesef bu yönlü bir şamar yemek bizi ciddi manada üzdü, üzüyor.

Cemaat ne istediyse evet dediklerini belirten Erdoğan Etüd merkezleri üzerindende de cemaate kaynak aktarıldığını açıkladı.

Etüt merkezlerini, okuma salonlarını kapatmıyoruz. Etüt merkezlerinde ağırlık SODES'indir. (Sosyal Destek Programı) Buradaki öğretmenlerin birçoğu da cemaatteki kardeşlerimizden gelmektedir. Oradan projelerle geliyorlar, projeleri uygun görülüyor. O öğretmenlerin ücretini de devlet olarak bir ödüyoruz.

ulusalkanal.com.tr

# cemaat # rusya # erdoğan # dershane # peşkeş # Gülen