AKP'den yeni hamle

"Görevden alınan kamu görevlileri, yürütmeyi durdurma kararı alamayacak. " Bu düzenleme AKP'nin Meclis'e sunduğu 22 maddelik yeni yargı paketinden çıktı. Paket Meclis'ten geçerse "yürütmeyi durdurma" kararının hızlı alınmasını engellenecek.

AKP'den yeni hamle

AKP'nin Meclis'e sunduğu 22 maddelik yargı paketinin içinden bir sürpriz daha çıktı. Paket, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından savcı, polis ve diğer kamu görevlilerin mahkeme tarafından "Yürütmeyi durdurma" kararı almasını engelleyecek maddeleri de içeriyor.

Paketin 18'inci maddesinde görev yeri değiştirilen devlet memurları hakkındaki işlemler "uygulanmakla etkisi tükenecek olan idari işlemler" dışında bırakılıyor. Yani bu maddeyle görevden alınan kamu görevlileri için Danıştay ya da ilgili mahkemeler "yürütmeyi durdurma" kararı veremeyecek.

İlgili mahkeme, devlet memuru hakkında ancak, savunmaları alıp, tüm konuyu detaylı şekilde ele aldıktan sonra kararını verebilecek. Bu karar, göreve iade yönünde olabileceği gibi, idarenin uygulamasının doğru olduğuna ilişkin bir karar da olabilecek.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # meclis # mahkeme # polis # danıştay # düzenleme # paket