Aydınlık'ın Çınarına selam olsun: Fikret Otyam 94 yaşında

Büyük değerler uğurlanırken bıraktıkları boşluğu ölmez eserleri dolduruyor. Kalemiyle, fırçasıyla, fotoğraf makinesiyle ve tarifsiz bir aşkla Anadolu'dan cevher çıkartan büyük usta Fikret Otyam'ın bugün doğum günü. Fikret Otyam 9 Ağustos 2015'te vefat etmişti.

Aydınlık'ın Çınarına selam olsun: Fikret Otyam 94 yaşında

19 Aralık 1926'da dünyaya gelen Fikret Otyam 9 Ağustos 2015'te vefat etti. Ömrünü vatan aşkı, halka bağlılık ve hakikat işçiliği ile geçirdi. Onu, yılgınlığa teslim olmadan, iyinin ve güzelin izinde sürdüğü demlerle anıyoruz.

Anadolu Sevdalısı, Cumhuriyet Çınarı, Örgütlü Aydın, Yılmaz Aydınlıkçı Fikret Otyam'ı saygı ve özlemle selamlıyoruz.

O, topraksız köylüler, Türkiye'nin birliği ve aydınlık geleceği için özünü meydana serdi... Milletinden umudunu hiç kesmedi. Tutuşturduğu meşale nesilden nesile devredecek.

Büyük Usta'nın, ''Anadolu, gerçek bir öğretmendir, eğer aydın onun rahlesi önünde diz çökmeyi bilirse. Onun memelerinden emdiğimiz sütü helal etmesi için, çok çalışmamız gerekiyor.'' sözleri bizlere görevimizi hatırlatıyor.

Kalemiyle, fırçasıyla, fotoğraf makinesiyle ve tarifsiz bir aşkla bu topraklardan cevher çıkartan Fikret Otyam'ın bugün doğum günü. Sanatı, toplumsal duruşu ve gerçek aydın bilincinin önünde saygıyla eğiliyoruz... İyi doğdun, Büyük Usta.

# türkiye # Sanatçı # anadolu # işçi # Fikret Otyam