Ergenekon'da skandallar bitmiyor!

Mustafa Balbay için özel duruşma yapan ve tahliye eden Ergenekon mahkemesi; Deniz Yıldırım'ın dilekçesini, "dosyadan el çektik" diyerek işleme koymadı... Hem de Balbay'ın tahliyesinden iki ay önce. İki gündür bu skandalı ekranlara getiriyoruz. Bugün bu konuyla ilgili yeni ve daha büyük bir skandal ortaya çıktı. Ergenekon mahkemesi işlem yapmayınca, Deniz Yıldırım'ın avukatları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Başsavcılık da "dava dosyası biz de yok" diyerek dilekçeyi işleme koymadı. Bununla da kalmayıp, Ergenekon Mahkemesi'ni uyardı, "Deniz Yıldırım'ın tahliye dilekçesinin gereğini yap" dedi. Buna rağmen mahkeme yine bir adım atmadı... Ergenekon tutukluları da 4 aydır tahliye isteyemiyor, çünkü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi "dosya biz de yok" diyerek gerçeği saklıyor.

Haber:Naci Eriş

Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay kararının ardından avukatları vakit geçirmeksizin, Ergenekon davasına bakan mahkemeye tahliye dilekçesi verdi. Mahkeme 6 Aralık'ta talebi işleme aldı, 9 Aralık'ta da tahliye kararı verdi.

Gözler Ergenekon davasının diğer tutuklularına çevrildi. Balbay'ı tahliye eden mahkemenin ise, 4 yıldır tutuklu olan Aydınlık Gazetesi Yazarı Deniz Yıldırım'ın Ekim ayındaki tahliye dilekçesini değerlendirmeye dahi almadığı ortaya çıktı. Ulusal Kanal'ın iki gündür gündeme getirdiği bu skandalla ile ilgili yeni gelişmeler ve yeni skandallar ortaya çıktı.

(ilgili haberi okumak için görsel üzerine tıklayın)

(ilgili haberi okumak için görsel üzerine tıklayın)

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "dosyadan el çektik" açıklamasının ardından, Gazeteci Yıldırım'ın avukatları 20 Kasım'da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na tahliye talebinde bulundu. Yargıtay Başsavcılığı, talebe bir gün sonra çarpıcı ifadeler kullanarak yanıt verdi.

Yargıtay Savcısı İsmail Hakkı Şentürk imzalı yazıda, dava dosyasının Yargıtay'a gönderilmediği vurgulandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne "mahkemeniz gereğini yapsın" denildi.

Ergenekon Davası Avukatlarından Zeynep Küçük, mahkemenin çifte standartına dikkat çekti.

Ancak skandal bunlarla bitmiyor. Yargıtay Başsavcılığı bu kararı 21 Kasım'da veriyor, yani Mustafa Balbay tahliye edilmeden 18 gün önce... Hukukuçular normal bir hukuk düzeninde Deniz Yıldırım'ın tahliye talebi Mustafa Balbay için açılan özel duruşmada ele alması gerektiğini vurguluyor.

Ne Silivri mahkemesi ne de Yargıtay Başsavcılığı tahliye dilekçelerini işleme almıyor. Ergenekon tutuklularının tutukluluk halleri 4 aydır nedensiz yere incelenmiyor.

İşte o belge;

# ergenekon # deniz yıldırım # balbay # naci eriş