Depremzedeler açlık grevi başlattı

2 yılın ardından Van da, Vanlıların yaşamı da enkaza döndü. 2011 yılında gerçekleşen 7,2 büyüklüğündeki depremde hayata tutunanların yaşam mücadelesi sürüyor. Hala yüzlerce kişi konteyner kentlerde kalıyor. Üstelik, elektriksiz, susuz, yakıtsız. Duruma isyan eden depremzedeler açlık grevi başlattı. Konteyner kentlerde kalanlar ev, TOKİ evlerinde kalanlar ise insanca yaşam hayali kuruyor. Elektrik, su, ulaşım, sağlık hizmetleri gibi sorunlar depremzedeleri TOKİ konutlarında da yalnız bırakmıyor.

Van depreminin üzerinden iki yıl geçti.

2 yıl önce bugün gerçekleşen 7,2 büyüklüğündeki depremin yaraları ise hala sarılamadı. 644 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin yaralandığı felaketin ardından, depremzedelerin yaşam mücadelesi sürüyor.

Hala yüzlerce depremzede konteyner kentlerde kalıyor.

Anadolu Konteyner Kenti'nde kalan yurttaşlar, iki yıl geçmesine rağmen su ve elektrik gibi en doğal ihtiyaçlarının karşılanmaması üzerine açlık grevi başlattı.

Ancak, yaşam mücadelesi konteyner kentlerle sınırlı değil.

Kimi iki yılın ardından bir eve kavuştu. Van’ın Erciş ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan 195 adet deprem konutu için kura çekimi yapıldı.

Kura sonucu 195 aile başını sokacak bir eve kavuştu. Ancak onları büyük sorunlar bekliyor.

Depremden kurtulanlar için mücadele sürerken, yakınlarını kaybedenlerin hayatları enkaza dönmüş durumda. Enkaz altından sağ çıkarıldıktan sonra hastaneye sevk edilirken ölen Yunus Geray’ın ailesi, çocuklarının acısını halen ilk günkü tazeliğinde yaşıyor.

Yunus'un babası Yusuf Geray, depremin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hiçbir şeyin değişmediğini vurguladı.

Ancak hayata tututanlar da var. Henüz 14 günlükken Enkazın altından sağ çıkartılan Azra bebek bugün 2 yaşında. O henüz her şeyden habersiz.

ulusalkanal.com.tr

# açlık grevi # van # toki # erciş # Depremzedeler