Bütçe maratonu devam ediyor: İçişleri Bakanı Soylu komisyona sunum yapacak

Meclis bu hafta yoğun bir mesai yapacak. Bir yandan bütçe maratonu diğer yandan kanun teklifleri ele alınacak. Siyasi parti liderleri de yine bu hafta Meclis kürsüsünden partililere seslenecek.

Bütçe maratonu devam ediyor: İçişleri Bakanı Soylu komisyona sunum yapacak

Meclis bu hafta yine hareketli olacak. Kasım ayının ilk haftası başlayan 2022 yılı bütçe mesaisine devam edilecek. 22 Kasım Pazartesi günü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi görüşülecek. Bakan Süleyman Soylu komisyona sunum yapacak.

23 Kasım Salı günü Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, 24 Kasım Çarşamba Adalet Bakanlığı ve 25 Kasım Perşembe günü de Sağlık Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi komisyonda olacak. 26 Kasım Cuma günü de Cumhurbaşkanlığı’nın bütçesi ele alınarak komisyon görüşmeleri tamamlanacak.

Aralık ayında da 2022 yılı bütçesi Meclis Genel Kurulu’nun gündemine gelecek.

23 Kasım günü mesaisine başlayacak olan Meclis Genel Kurulu’nun en önemli gündemlerinden biri, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na üye seçimi olacak. Genel Kurulda, yükseköğretim kurumlarının hukuk dallarında görev yapan öğretim üyeleri ile avukatlar arasından HSK'ya 1 üye seçilecek.

Meclis’te bu hafta kanun tekliflerinin görüşmeleri de sürecek. İcra ve iflas ile ilgili düzenlemeleri içeren 5’inci Yargı Paketi’nin Genel Kurul’da görüşmesi olacak.

Siyasi partilerin grup toplantıları da bu hafta yine yapılacak. MHP lideri Devlet Bahçeli 23 Kasım Salı günü partililere seslenecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da Salı günü grup toplantısında konuşacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise 24 Kasım Çarşamba günü partisinin Meclis grup toplantısından mesaj verecek.

# mhp # tbmm # meclis # İçişleri Bakanı Süleyman Soylu # Meclis Genel Kurulu # bütçe # MHP Lideri Devlet Bahçeli # Plan ve Bütçe Komisyonu # bütçe mesaisi