Teröristin itirafı: Eğitimi de silahı da ABD'den aldık

Suriye güvenlik güçleri, antik kent Palmira'ya saldırı planlayan militanları ele geçirdi. Yakalanan bir militan, Amerika tarafından eğitildiğini ve mühimmatları da Amerikalılardan temin ettiklerini itiraf etti.

Suriye ordusunun kontrolü sağladığı antik Palmira kentine yönelik büyük bir saldırı önlendi. Tarihi kente saldırmaya hazırlanan militanlar Suriye güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Rusya'nın Suriye'deki Ateşkesi İzleme Merkezi, bu sabah Palmira’nın güneydoğusunda Suriye hükümet güçleriyle militanlar arasında silahlı çatışma çıktığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, iki militanın öldürüldüğü, diğer 2 kişininse yakalandığı ve sorguya çekildiği belirtildi. Açıklamada, tutuklanan militanların Palmira bölgesinde bir dizi terör eylemi düzenlemeyi ve teröristlerin ana güçlerine geçiş sağlamayı amaçladıklarını aktardıkları kaydedildi.

Yakalanan bir terörist, Amerikalılar tarafından eğitildiğini, ayrıca silah ve mühimmatların da ABD üssünden tedarik edildiğini itiraf etti.

Açıklamada ayrıca, "Militanlar, yaklaşık 500 militanın yer aldığı ‘Doğu'nun Aslanları' adlı gruba üye olduklarını, eğitim kamplarının El Tanf bölgesinde Abd askeri üssünün yakınlarında bulunduğunu anlattı" ifadelerine yer verildi.

Rusya Stratejik Planlama Enstitüsü Direktörü Aleksandr Gusev ise olayla ilgili dikkat çeken bir yorum yaptı. Gusev, Russia Today'e verdiği demeçte etkisiz hale getirilen militan grubunun planladığı terör eylemlerinin, ABD’nin Suriye güçlerini suçlamaya hazırlandığı ‘kimyasal saldırıyla’ alakalı olabileceklerini belirtti.

Gusev bu durumu, "ABD Suriye çözüm sürecindeki inisiyatifi ele geçirmek için var gücüyle uğraşıyor" şeklinde yorumladı.

ulusal.com.tr

# abd # saldırı # itiraf # palmira