57 bin yıllık kurt fosili bulundu

Kanada'da 57 bin yıllık kurt yavrusu fosili bulundu. Buz çağında yaşadığı belirlenen hayvanın fosiline, Yukon bölgesi yerlilerinin kullandığı Han dilinde ''kurt'' anlamına gelen ''Zhur'' adı verildi. Nadir bir tür olanın fosilin mükemmel şekilde korunmuş olduğu bildirildi.

57 bin yıllık kurt fosili bulundu

Kanada'da bulunan 57 bin yıllık kurt yavrusu fosili araştırmacıları şaşırttı. Yukon eyaletindeki bir maden ocağında bulunan fosilin, nadir bir tür ve mükemmel şekilde korunmuş olduğu bildirildi.

Paleontolog Julie Meachen, fosil ile ilgili olarak, ''Çağımızın şimdiye kadar bulunan en eksiksiz mumyalanmış gri kurdu. O kadar eksiksiz ve sağlam ki; kürkü, iç organları her şeyi yerinde. Öğrenebileceğimizden çok daha fazlasını öğrenebiliriz.'' dedi.

Buz çağında yaşadığı belirlenen hayvanın fosiline, Yukon bölgesi yerlilerinin kullandığı Han dilinde ''kurt'' anlamına gelen ''Zhur'' adı verildi.

Araştırma ekibi, çeşitli testler ve analizler yoluyla kurt yavrusunun ininde öldüğünde sadece yedi haftalık olduğunu belirledi.

Gri kurdun ayrıca çok nadir bir türün günümüze dek ulaşan örneği olduğu belirtildi. Bilim ekibi, genetik testler sonucunda kurdun bugün Kuzey Amerika'da bulunan kurtlarla benzerliğinin olmadığını saptadı.

Zhur, Yukon eyaletindeki Beringia Müzesinde sergileniyor.

# Kanada # Kürt # fosil # YUKON