İngiltere ve Fransa'nın balıkçılık krizinde yeni boyut

İngiltere ve Fransa arasında yaşanan balıkçılık krizi yeni bir boyut kazandı. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Fransa'nın 48 saat içinde geri adım atmasını beklediklerini söyledi. İngiliz bakan "aksi takdirde, Avrupa Birliği ile ticaret anlaşmamızın mekanizmalarını kullanacağız." dedi.

İngiltere ve Fransa'nın balıkçılık krizinde yeni boyut

Fransa ile İngilitere arasındaki balıkçıl krizi sürerken, iki ülkeden karşılıklı hamleler gelmeye devam ediyor.

Glasgow'daki İklim Değişikliği Zirvesine katılan İngiltere Dışişleri Liz Truss kriz ile ilgili açıklama yaptı.

Fransa'nın "Balıkçılık anlaşmazlığı" konusunda 48 saat içinde geri adım atması gerektiğini söyleyen Truss, aksi takdirde AB ile ticaret anlaşmaları mekanizmasını kullanacaklarını belirtti:

- Fransızlar, Manş Adaları ve balıkçılık sektörümüze yönelik tamamen mantıksız tehditlerde bulundular ve bu tehditleri geri çekmeleri gerekiyor. Aksi takdirde, harekete geçmek için Avrupa Birliği (AB) ile ticaret anlaşmamızın mekanizmalarını kullanacağız. Eğer birisi bir ticaret anlaşmasında haksız davranırsa, onlara karşı dava açma ve bazı telafi edici tedbirler alma hakkınız var. Fransızlar geri adım atmazsa yapacağımız şey bu.

''2 KASIM'DA MİSİLLEME ÖNLEMLERİNİ HAYATA GEÇİRİRİZ''

Roma'daki G20 zirvesinde İngiltere Başbakanı ile krizi görüşen Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ise Fransız balıkçılara lisans verilmezse 2 Kasım itibarıyla misilleme önlemlerinin hayata geçirileceğini belirtti. Bu önlemlerin içinde İngiltere'den deniz ürünü ithalatına yasak getirilmesi gibi konular yer alıyor.

İngiltere Başbakanı, Boris Johnson G-20'deki görüşmesi sonrası yaptığı basın açıklamasında Fransa ile balıkçılık krizinin devam ettiğini fakat askerî işbirliklerinin sürdüğünü söylemişti.

# ingiltere # fransa # Macron # balıkçılık # Emanuel Macron # balıkçılık krizi # Liz Truss # Manş Adaları