Millet İttifakı'nda adaylık krizi: Gül, CHP'li İmamoğlu ve Kaftancıoğlu ile masaya oturdu

Millet İttifakı'nın aday krizi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Abdullah Gül'ün, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde CHP'li isimlerle masaya oturduğu belirtildi. Gül'ün İmamoğlu ve Kaftancıoğlu ile yaptığı görüşme sonrası Kılıçdaroğlu’na “Dosya” tehdidi yapıldığı belirtildi. Dikkat çeken görüşme sonrası Akşener'in de adaylık yarışından çekildiği bilgisi paylaşıldı.

Millet İttifakı'nda adaylık krizi: Gül, CHP'li İmamoğlu ve Kaftancıoğlu ile masaya oturdu

Kılıçdaroğlu mu, Gül mü yoksa İmamoğlu mu? Millet İttifakı'ndaki adaylık krizinde yeni bilgiler ortaya çıktı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım" açıklamasının ardından basına dikkat çeken bir görüşme haberi düştü.

Diriliş Postası'nın haberine göre Abdullah Gül Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde CHP'li isimlerle masaya oturdu.

Joe Biden göreve geldikten sonra ilk olarak ABD Büyükelçisi ile görüşen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen hafta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftacıoğlu ile görüştüğü belirtildi. Söz konusu gizli görüşmeden sonra Millet İttifakı’ndaki adaylık denklemi baştan aşağı değişti.

"KILIÇDAROĞLU TEHDİT EDİLDİ, AKŞENER ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ"

Görüşme sonrası Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mine Kırıkkanat'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında can alıcı bir dosya bulunduğunu açıklaması dosya tehdidi olarak yorumlandı.

Akşener'in sürpriz bir şekilde 2023’te yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklamasının da bu görüşmeden sonra gelmesi dikkat çekiçi olduğuna vurgu yapıldı.

ADAY OLAMAYAN GÜL'ÜN İMAMOĞLU'NU DESTEKLEDİĞİ BELİRTİLDİ

Gül-İmamoğlu ve Kaftancıoğlu görüşmesi sonrası kulislere adaylık ile ilgili yeni bilgiler de düştü. Abdullah Gül'ün Millet İttifakı adayı olmak istediği ancak henüz bu talebe olumlu bir yanıt alamadığı belirtildi. Kendi adaylığını kabul ettiremeyen Gül'ün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun aday olmasını istediği kaydedildi.

# ibb # ekrem imamoğlu # chp # abd # abdullah gül # İyi Parti # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanlığı # aday # millet ittifakı # meral akşener # 2023 # Canan Kaftancıoğlu # adaylık krizi