MSB'den Rusya açıklaması

Türk ve Rus askeri heyetler yarın Ankara’da İdlib mutabakatının detaylarını görüşecek. Açıklama Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Görüşmede İdlib için Ankara Moskova arasında imzalanan mutabakatın sahada sorunsuz uygulanmasına yönelik çalışmalar ele alınacak.

MSB'den Rusya açıklaması

Mutabakat imzalandı, sıra sahada uygulamasında. Türk-Rus heyetler çalışmalarını Ankara’da başlatıyor.

Ankara-Şam arasında gerginliğin azaltılması için 5 Mart’ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Moskova’da bir araya gelmişti. Saatler süren görüşmenin ardından iki lider İdlib’deki krizin çözümü için önemli bir anlaşmaya vardı.

Üç maddelik mutabakat maddelerinin sahada uygulanması için de çalışmalar başlıyor. Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Moskova’dan askeri heyetin 10 Mart’ta geleceği duyuruldu.

Bir hafta sürmesi beklenen görüşmelerde mutabakatın tüm detayları masaya yatırılacak. Edinilen bilgilere göre, görüşmelerde M4 karayolu üzerinde oluşturulacak kontrol noktalarının yerlerinin belirlenmesi bekleniyor.

Görüşmelerde 15 Mart’ta başlayacak Türk Rus ortak devriyelerinin ayrıntıları ele alınacak. Güvenli koridorda görev alacak Rus askeri ve TSK birliklerinin sayısı, kullanılacak askeri araç ve teçhizat sayısının belirlenmesi bekleniyor.

ulusal.com.tr

# msb # moskova # 10 Mart Salı