Rusya'dan NATO'ya sert çıkış

NATO Dışişleri Bakanları zirvesi sona erdi. Zirvenin ikinci gününde Rusya konuşuldu. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ''Rusya içerde ve dışarda daha da saldırganlaştı'' sözleriyle Moskova’yı hedef aldı. Rusya ise, NATO’ya, ''üye ülkelerin sorunlarıyla ilgilenin'' tavsiyesinde bulundu.

Rusya'dan NATO'ya sert çıkış

NATO üyesi 30 ülkenin dışişleri bakanlarını Brüksel'de iki günlüğüne bir araya getiren NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sona erdi.

Toplantıların ikinci gününde gündem Rusya oldu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile ilişkilerin zorlu olduğuna söyledi. "Rusya, hem içerde hem de dışarıda saldırgan davranışlarını artırmış durumda." İfadelerini kullandı.

Rusya'da siyasi muhalefetin bastırıldığını iddia eden Stoltenberg, Moskova’ya, Aleksey Navalnıy ile tutuklu bulunan diğer barışçıl göstericilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Moskova’dan NATO Genel Sekreterine yanıt gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO'ya kendi sorunlarıyla ilgilenmesini tavsiye etti.

Zaharova, "NATO ülkelerinde aşılama, kriz ve insan hakları gibi sorunlara müdahale edilmesi gerekiyor. Bu sorunları başarılı şekilde çözdüğünüzde, tecrübenizi incelemeye başlayacağız." diye konuştu.

# rusya # Ukrayna # nato # dışişleri bakanlığı # müdahale # Gürcistan # mariya zaharova # stoltenberg # jens stoltenberg # zaharova # tecrübe