ABD'nin yeni planına Rusya'dan tepki

Wall Street Journal'ın iddaasına göre ABD, Afganistan'dan çektiği askerlerini komşu ülkelere yerleştirebilir. Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Narışkin konuyu değerlendirdi. Narışkin, bunu kabul etmeyeceklerini söyledi.

ABD'nin yeni planına Rusya'dan tepki

Afganistan'daki ABD askerlerinin bölgedeki komşu ülkelere yerleştirileceği iddia edildi. Rusya'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

ABD'nin Afganistan'dan askerlerini çekme çalışmaları devam ederken Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Narışkın konuştu.

Rus İstihbarat Direktörü, "ABD Afganistan'dan çektiği askerleri komşu ülkelere göndermek istiyor" ifadelerini kullandı, endişelerini dile getirdi.

Sergey Narişkin, ''ABD hükümeti, Afganistan’dan asker çekme kararını alırken bu bölge üzerindeki kontrolü kaybetmek istemediği ve bugün Afganistan’da sahip olduğu kaynaklarının bir kısmını komşu ülkelere yerleştirme niyetinde olduğu açık. Bunu anlıyoruz ve hatta bu yönde girişimlerin olduğu ve olacağı bilgisine sahibiz. Sadece partnerlerimiz değil Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden müttefiklerimizin de bunu kabul etmeyeceğini umuyoruz'' dedi.

ABD merkezli Wall Street Journal'ın haberinde, ABD’nin Afganistan’dan çektiği askerlerini Özbekistan ve Tacikistan’a yerleştirebileceği, ancak henüz bu konuda hiçbir anlaşmanın imzalanmadığı ifade edilmişti.

# abd # açıklama # gündem # Tacikistan # Özbekistan # Wall Street Journal