Rus askeri Kamışlı’da iddiası

Rusya'nın Suriye'de hava operasyonlarını genişletmek için askerlerini Kamışlı kentine konuşlandırdığı belirtildi. 100 asker ve teknik uzmanın Suriye ordusunun kontrolündeki uluslararası havaalanına gittiği ileri sürüldü. İddia Türk istihbarat kaynaklarınca da doğrulandı.

Rus askeri Kamışlı’da iddiası

Suriye'de 30 Eylül’den bu yana terör örgütlerine karşı etkili operasyonlar düzeneleyen Rusya Kamışlı'ya asker gönderdi. Bu bilgi Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Örgütü'nün açıklamasında yer aldı.

Farklı rutbelerdeki yüz Rus asker ve teknik uzmanın Suriye ordusunun koruması altındaki Kamışlı havaalanına gittiği belirtildi. Büyük bir kısmı PYD kontolü altında bulunan Kamışlı'nın uluslararası havaalanında radar, anti-radar sistemleri ve topçu taburlarının yer aldığı Suriye'nin 154. Alayı bulunuyor.

Kamışlıya gönderilen ekibin, havaalanının Rus savaş uçakları ve kargo jetlerinin kullanabileceği şekilde genişletilmesi için görevlendirildiği ileri sürüldü.

Öte yandan Hürriyet gazetesine konuşan Türk istihbarat kaynakları Rus askerlerini Kamışlı'ya getiren uçağın radarlarca tespit edildiğini belirtti. Kamışlı’ya ne kadar Rus askerinin geldiğine dair ise net bir bilgiye sahip olunmadığını belirten kaynaklar, sevkiyatın ilk olmadığını, Rus askerlerin daha önce de bölgede istihbarat çalışması yaptıklarını bildiklerini kaydettiler.

ulusalkanal.com.tr

# rusya